В един постапокалиптичен свят,  Западът няма да може да получава

...
В един постапокалиптичен свят,  Западът няма да може да получава
Коментари Харесай

Си Дзипин след срещата с Путин в Русия: Идва промяна, невиждана от 100 години насам! И ние я водим заедно!

В един постапокалиптичен свят,  Западът няма да може да получава евтина работна ръка от Китай, нито неограничени първични материали от Русия. И този антиутопичен облик е на път да се трансформира в действителност след срещата на Си Дзипин и Владимир Путин в Москва. Раздялата сред двамата след тридневната среща завърши с обръщение, което изправи всички на нокти.

 

" Идва смяна, невиждана от 100 години насам. И ние двамата я водим дружно! ", съобщи китайският водач. Изявлението му несъмнено разтресе политическия хайлайф във Вашингтон, а и в Брюксел. Китай и Русия може да не употребяват прекалено много военни запаси, с цел да продължат войната в Украйна, само че обединени биха били опасност за цялата международна стопанска система. И биха срутили основите на актуалния свят, без да пострадат изключително.

 

Въпреки заканите на Владимир Путин, че Британия прави " геноцид " като изпраща оръжия на Украйна и че Русия ще отговори с " подобаващите нуклеарни оръжия на този удар ", Москва надали възнамерява само военни дейности. В реалност Кремъл има едно доста по-сигурно и устойчиво оръжие, което може да употребява - икономическите лостове, с цел да блокира цялата международна стопанска система.

 

Като най-големият експортьор на редица метали, енергийни запаси и вносител на храни и питиета, Русия си остава безграничен пазар, който въздейства съществено върху целия останал свят. Какво ще се случи обаче, когато тази страна блокира своя импорт и експорт, а към нея се причисли и Китай. В страната са ситуирани най-големите американски фабрики, там се употребяват най-евтините първични материали и човешка работна ръка. Какво ще стане, когато тази страна още веднъж затвори границите си и блокира вноса и износа на първични материали и артикули? Точно по този начин - целият останал свят блокира.

 

Подклаждането на войната сред Русия и Украйна сега може и да крепи стопанската система на Съединени американски щати, която изпадна в тежка криза след пандемията. Но е въпрос на време светът, а и цялата общност да осъзнае, че се задава една доста по-дълбока бездна, която влече след себе си доста по-тежки последици. Изборите в Съединени американски щати сигурно ще покажат какъв курс ще поеме НАТО и Америка в връзките си с Изтока през идващите години.

Но реализирането на БРИКС, разбиването на еднополюсния модел и световното разделяне сред Изтока и Запада може да повлече след себе си надалеч по-тежки рецесии от актуалните. Нека не забравяме, че Европа не разполага с неизчерпаеми енергийни и индустриални запаси. И че колкото и устойчиво да стои Америка да е зад тила й, рано или късно Съединени американски щати ще сложи преди всичко личното си битие, даже и да е за сметка на бъдещето на най-стария континент, с най-старите страни в света...

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР